Samenkomen met andere moeders zonder kind

Bijeenkomsten

Jaargroep

Najaar 2023

Om als vrouw zonder kind tot volle bloei te komen doorloop je een innerlijke reis  van de archetypische maagd naar moeder. Dit doen we iedere maand a.d.h.v. een ander thema.

De maagd staat voor het meisje en de jonge vrouw in het voorjaar van haar leven. Onbevangen met jeugdige ideeën en enthousiast naar nieuwe dingen. Op zoek naar zichzelf en haar plek in het leven.
De moeder staat voor de volwassen vrouw in de volle bloei van haar leven. De krachtige, verantwoordelijke en bescherming biedende vrouwelijke levenskracht vol compassie.

De maagd overkomt het leven en de moeder creëert bewust haar leven.
Alle vrouwen bewandelen in zekere zin de archetypische tocht van onszelf verliezen (de gekwetste maagd) naar het worden van de meest authentieke, krachtige versie van onszelf (de moeder).
We hebben ook allemaal een gekwetste/gewonde maagd die ons kan tegenhouden om de overgang naar de moeder helemaal te kunnen maken.

Dit  samen met een groep vrouwen delen is een bekrachtigende, ondersteunende en helende ervaring. Het zorgt voor onderlinge herkenning en inspiratie.

 We maken gebruik van verschillende ‘werkvormen’ zoals meditatie, sharing (deelrondes), beweging/lichaamswerk, rituelen, opstellingen, creatieve werk- en spelvormen. We komen 1 keer per maand live samen en 1 keer online, daarnaast krijg je een werkboek met opdrachten en ingesproken meditaties en is er een online community.
Binnenkort volgt meer info over deze jaargroep.

Rituelen en samenkomsten

In Den Haag en op locatie

Wij ontwerpen en begeleiden rituelen en samenkomsten voor moeders zonder kind met de volgende thema’s:

  • Creatiekracht
  • Dansen met verlangen
  • Verzoeningsritueel
  • Monument voor het ongeboren kind
  • Innerlijke moeder

Verbinding met andere vrouwen zonder kind, met elkaar delen en zonder oordeel naar elkaar luisteren staan in al onze samenkomsten centraal. 

Wij verzorgen ook rituelen en samenkomsten op uitnodiging (eventueel in combinatie met een interactieve lezing). Bijvoorbeeld op mooie locaties, evenementen en festivals. 

Het is ook mogelijk om een persoonlijk op maat gemaakt ritueel aan te vragen, voor jezelf of met een groepje mensen die je er graag bij wilt hebben.

Contant ons voor samenwerking of aanvraag voor een ritueel/samenkomst.

Lezingen (interactief)

Op aanvraag

Wij verzorgen interactieve lezingen en combineren dit het liefst ook met (naar wens een kort of uitgebreider)  ritueel om er een totaalbeleving van te maken. 

Onze lezingen zijn persoonlijk, luchtig en met diepgang, feitelijk onderbouwd, verbindend en met humor.

We spreken over verschillende thema’s waar vrouwen zonder kind mee te maken kunnen krijgen, zoals:

  • (niet erkende) rouw & verwerking om het kind wat niet gekomen is
  • waarom we allemaal moeder zijn
  • identiteit & zelfbeeld
  • spiritueel moederschap (o.a. vanuit  religiewetenschappen)
  • zingeving en zin in je leven

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief