Vrouwen die (nog) niet bevallen zijn

Door Ruchama – Een aantal jaren geleden overwoog ik over te stappen van het gebruik van tampons en maandverband naar de menstruatiecup. Dat bleek een wereld op zichzelf vol met marketing, youtubefilmpjes, speciale websites, de hele hoelahut. Er schenen zeer veel verschillende producten beschikbaar te zijn in fancy kleuren, verschillende vormen, maten en materialen, uiteenlopend van zacht naar stevig net als bij tandenborstels, waardoor ik in een oceaan van mogelijkheden terecht kwam en door de bomen het bos niet meer zag. Na het nodige digitale onderzoek werd me één ding duidelijk: er was een cup A voor vrouwen die (nog) niet bevallen waren en/ of jonger dan 30 jaar en een cup B voor vrouwen vanaf 30 jaar en een bevalling hebben gehad.

Ik kwam in een soort mentale trance met de zin: vrouwen die (nog) niet bevallen zijn. Ik stuitte zelfs in de marketing van menstruatieproducten op de predestinatie van de vrouw om moeder te worden. Waarom werd er niet gewoon een scheiding gemaakt tussen vrouwen die bevallen en niet bevallen zijn? gewoon a of b, zonder het woordje ‘nog’ tussen haakjes. Ik ben totaal geen indiener van klachten, maar heb destijds een mail gestuurd naar de betreffende producent en moet zeggen: volgens mij hebben meer vrouwen hierop gereageerd. In de marketing wordt nu een differentiatie gemaakt tussen: voor degenen die niet vaginaal zijn bevallen en voor degenen die vaginaal zijn bevallen. Nou, daar kan ik mee leven.

MZK

MZK

Leave a Replay

Over ons

Wij organiseren rituelen en samenkomsten voor vrouwen die geen kind hebben en graag hun moederschap én moederhart op eigen wijze vormgeven.

Recente blogs

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief